Life Coach Personal Coaching Training TeamCoach | PBL-Coaching, Arnhem - Gelderland Blog artikelen

Beroepsverenigingen. NOBCO & EMCC

 Aansluitingsnummer: 3600

Agenda Trainingen Aanmelding Training

PBL-Coaching & Training, Arnhem - Gelderland


Fokke Noordhoffstraat 35

6823 DV Arnhem - Noord

06 - 53 61 57 32

info@pblcoaching.nl

Aanbevolen Boeken

PBL-Coaching & Training

        06 - 53 61 57 32

           info@pblcoaching.nl

U wordt doorgeschakeld

naar de nieuwe website

pbl-coaching.nl

Reacties van deelnemers aan trainingen                                            (cijfer)= waardering


“Tijdens de training was er veel tijd en aandacht voor individuele issues en vragen. De trainers zijn kundig en professioneel.” Esther, mei ‘17 (8)


“Hele fijne en vertrouwde sfeer! Was erg prettig dat het een kleine groep was, waarin je alles kon zeggen wat op je hart lag. Ferrie en Patrick zijn topgasten die echt voor iedereen de tijd nemen en geen enkel 'probleem' of situatie zullen beoordelen. Ik kan iedereen die zichzelf herkent in de beschrijving van de cursus deze cursus aanraden!” Stefan, mei ‘17 (9)


“Het was een fantastische training en we waren ivm vakantie maar met 4 personen en daarom hadden we alle aandacht. De ene dag theorie en de andere dag praktijk, was erg leuk om te doen.
Deze training is echt een aanrader voor mensen die assertiever willen zijn en voor zelfvertrouwen.
Ik heb er veel van opgestoken. En na afloop van de training, zeg je,ik kan het en ga het doen, dat klopt”. Sylvia, mei ‘17 (8)


“Ik vond het erg leerzaam. Om te beginnen voelde het wel wat spannend. Maar het ijs was snel gebroken. En er was snel een sfeer van vertrouwelijkheid. Veel geleerd, ook van de mede-cursisten. Het kostte best de nodige energie. Voor mij ook het bewijs dat het een flinke impact had. Ik ga er in de dagelijkse praktijk echt mee aan de slag. Want 1 ding was me al vrij vlot duidelijk. Je moet de gekregen handreikingen wel actief toepassen. DOEN is het sleutelwoord”. Vera, mei ‘17 (9)


“De opbouw van theorie naar praktijk heb ik als heel prettig ervaren. Er heerste een veilige en vertrouwde sfeer waar veel ruimte was voor persoonlijke aandacht en feedback voor elke cursist. Patrick en Ferrie zijn betrokken, behulpzaam en erg kundig. Aanrader! ​Linda, april '17 (8)


Twee intensieve, zeer nuttige dagen. Ferrie en Patrick nemen echt de tijd voor je om aan je persoonlijke doel te kunnen werken. De training valt uit een in een theoretisch en praktisch deel. De trainers maken op een mooie. heldere wijze de brug tussen theorie en de praktijk. Tijdens de twee dagen heb ik veel handvatten gekregen die mij heel concreet helpen mezelf zelfverzekerder en assertiever op te stellen! Echt een aanrader! ​Maikel, april  '17 (10)


De twee daagse training heb ik als zeer nuttig en waardevol ervaren. Het heeft me een beter zelfbeeld en handvatten gegeven hoe ik beter voor mezelf kan opkomen en presentatie angst kan overwinnen. De trainers zijn laagdrempelig, professioneel en geven je een goed vertrouwen. Een erg nuttige en uitstekende investering in jezelf!! ​Desmond, april '17 (9)


“Het zijn voor mij 2 bijzondere dagen geweest, waarin ik enorm bewust ben geworden van mezelf. Het was een prettige,

niet te grote en interactieve groep. Er was veel ruimte om persoonlijke situaties te bespreken en ik heb duidelijke handvatten aangereikt gekregen.” Kim, april ‘17 (9)


“Na deze training reed ik met een voldaan gevoel naar huis. Voelde een positieve energie opkomen en ook een soort

van innerlijke kracht. Thuis ben ik gelijk begonnen met wat aspecten toe te passen. Directer reageren, er niet omheen draaien, niet uitstellen van het uiten van emoties en gewoon ''nee'' zeggen.
Ook heb ik wat e-mails van mijn werk op een andere manier afgehandeld dan voorheen.
Nu ga ik dagelijks de inhoud van de training even kort in me opnemen en blijven oefenen. Waarschijnlijk gaat het dan straks vanzelf. Bedankt Ferrie en Patrick voor alle inzichten en eye-openers!” Sanne, april ‘17  (8)


“De training heeft meer inzicht gegeven in de oorzaak van het probleem.
Fijn om ook te luisteren naar de verhalen van de andere deelnemers, wat heel haalbaar was met een kleine groep. Veel herkenbare situaties komen dan naar voren.
Het heeft mij in ieder geval een goede positieve drive gegeven om ermee aan de slag te gaan!” Marieke, mrt ‘17 (8)


“Ik heb tijdens de training voldoende handvatten gekregen om mijzelf te kunnen laten groeien in assertiviteit en zelfvertrouwen”. Christina, mrt ‘17 (8)


“Een fijne training in een kleine groep. Direct toepasbaar in de praktijk. Veel ruimte voor persoonlijke inbreng. Zeer waardevol om samen met elkaar een proces in te gaan en er sterker uit te komen”. Diana, mrt ‘17 (10)


“De cursus is heel leerzaam vond ik, veel werd er duidelijk, sommige dingen wist ik al wel. De training werd ook op n fijne manier gegeven, was heel prettig, Het was fijn dat het een kleine groep was, krijg je toch meer aandacht. Ik ben heel tevreden”. Priscilla, febr ‘17 (10)


“Ik vond Ferrie en Patrick een heel ervaren en hartelijk duo. Ze brengen allebei iets authentieks in de training

Zelfvertrouwen & Assertiviteit.Ze gaan in op persoonlijke issues en tonen oprechte betrokkenheid.

Ik ben weer geïnspireerd na deze sessie! Lonneke, dec ‘16 (8)


“De training Persoonlijk Leiderschap is een geweldige training met de juiste uitleg en persoonlijke aandacht”.

Rinie, dec ‘16 (9)


“Een goede training Persoonlijk Leiderschap in open en ontspannen sfeer. Ruimte voor de diversiteit aan persoonlijke doelen en vragen van de deelnemers. Heel praktisch en op de aanwezige mensen ingestoken met toch voldoende onderbouwing door minimale theoretische overdracht”. Janneke, dec. ‘16 (8)


“Het was een fijne training. Er was respect voor elkaar, het voelde veilig om met de groep te delen waar je aan wilde werken. Ik heb goede handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan en veel stof tot nadenken. De trainers hebben laten zien dat je met een paar kleine aanpassingen al kunt bereiken wat je wilt bereiken, zonder daarbij jezelf te verliezen of heel anders te gaan doen dan je bent. Ik heb er veel aan gehad en vond het fijn om met elkaar te delen. Het was mooi om te zien hoe de andere groepsleden 'groeiden'. Absoluut een training die ik iedereen zou aanraden.” Saskia, okt. ‘16 (9)


“Beste Ferrie, Nogmaals hartelijk bedankt voor het stellen van de juiste vragen en de gegeven inzichten.

Ik ga hier verder mee aan de slag en hopelijk zit ik snel in een prettige werkomgeving waar ik dit nog meer in praktijk kan brengen. Ook waardevol om jou boekje Damstenen voor het dagelijkse leven te krijgen. Ik leg het ergens neer waar ik het regelmatig zie en in kan kijken.” Conny, okt. ‘16 (9)


“2 zeer leerzame dagen geweest, met heel veel stof om over na te denken. Er is iets in gang gezet nu en dat gaat mij zeker helpen in mijn verdere carrière. Beide coaches nemen alle tijd voor je, zijn rustig en vullen elkaar goed aan. Het is op zeker GEEN zweverige cursus.” Michael, okt. ‘16 (9)


“Ik vond de training en de coaches super. Op mijn werk en thuis gelijk aan de slag gegaan met de aangereikte tools. Top!“ Sandra, okt. ‘16 (8)


Per mail:

Beste Ferrie en Patrick, Met deze e-mail wil ik laten weten dat ik inmiddels een baan heb, na het succesvol afronden van twee sollicitatiegesprekken. Ik wil jullie erg bedanken voor de training van 18&19 augustus, ik heb hier erg veel aan gehad! Wat ik het meest heb geleerd van jullie training, is dat ik zelfverzekerder ben geworden in gesprekken. Ook de DISC theorie heeft mij erg geholpen, en nu nog steeds!” Jozef


“Erg nuttige training met veel persoonlijke aandacht.Ik kon mezelf zijn en het voelde goed. En de groep was ook heel hecht. Ferrie en Patrick bedankt.” Annelies, aug. ‘16 (8)


“Ik ben zeer tevreden over deze training! Vooral de persoonlijke aandacht vind ik een pluspunt.” Jozef, aug. ‘16 (9)


“Nogmaals bedankt voor de wijze lessen. De inhoud en toepasbaarheid van de training is boven verwachting gebleken!”

Erwin, juli ‘16 (9)


“Ik heb de training zeer positief ervaren. Je word er sterker door. Ik heb het nee zeggen zeer positief ervaren. Heb het zelfs gedaan tegen mijn werkgever. Ik vond dit niet makkelijk maar het heeft geholpen.” Derkjan, juli ‘16 (8)


“Veel geleerd door bewustwording van wie je bent als persoon en wat voor effect dat heeft op jezelf en de omgeving. Vervolgens is het ineens vrij eenvoudig om met hulp van de coaches de oorzaak van je probleem vast te stellen en jouw handelen wat je gewend bent anders in te zetten naar iets positiefs.” Jelle, juli ‘16  (9)


“Heb je een issue waar je (steeds) tegen aan loopt en ben je gemotiveerd om dit verder te onderzoeken, dan is dit een leerzame training. De interactie tussen de trainers was heel prettig en dat schepte een ontspannen sfeer tussen de deelnemers en trainers en de deelnemers onderling. Fijn om ervaringen te kunnen delen en leerzaam om (vaak herkenbare) ervaringen van anderen te horen. Geen zweverig gedoe, maar wel bezig zijn met je persoonlijkheid en gevoel. Complimenten voor de interactie tussen de trainers.” Margot, juli ‘16 (9)


“Zeer nuttige training. Geeft nieuwe inzichten en helpt mij zeker verder in het dagelijks leven. Ik wil de trainers nogmaals bedanken en ga hier zeker mee aan de slag.” Karin, juli ‘16  (9)

“Ik heb genoten van de training. Het door de cursusleiders constant zoeken naar de intrinsieke waardes/behoeften van de individuele deelnemers maakt de training tot een erg goede training. Het “spiegelen” zet mensen aan het denken!

Wim, juli ‘16  (8)


“Ik vond de training heel nuttig en inzichtgevend. Je leert jezelf kennen, weet waar je kwaliteiten liggen, leert hoe je daarop kunt vertrouwen en vanuit daar weer in je eigen kracht kan komen te staan. Het bijzondere vond ik, dat ondanks de diverse groep, de trainers ruime persoonlijke aandacht hebben en ervoor weten te zorgen dat alle onderdelen voor iedereen even relevant zijn. De sfeer is prettig, open en vertrouwelijk. Ik heb er heel veel aan gehad – een absolute aanrader!”

Lidian, juni  ‘16  (9)


“Ik heb de training bij Ferrie en Patrick als zeer prettig ervaren. Het zijn open, begripvolle, persoonlijke mensen en dit zijn ze ook als trainer. Ik heb de communicatie tijdens de twee dagen heel fijn gevonden en voelde mij op mijn gemak. Ze geven je handvatten die duidelijk, reëel en toepasbaar zijn. Dit maakt de drempel een stuk lager om dit ook in de praktijk toe te passen. Tijdens de training zelf is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Ze zijn gericht op interactie, ook bij de deelnemers onder elkaar. Soms is het fijn te weten dat je niet de enige bent en jouw ervaring kan delen met die van anderen en kan leren van anderen. Het was voor mij spannend om naar de training te gaan, omdat je niet weet hoe de trainers zullen zijn. Maar in dit geval was dat weg zodra ze begonnen!
Nogmaals bedankt voor de training! Jullie hebben mij de handvatten gegeven om verder te gaan met de acceptatie van mijzelf en hieruit mooie acties te laten voortvloeien! Dank jullie wel!!!” Sigourney, juni ‘16 (9)


“De opfris en verdiepingsdag heb ik als waardevol ervaren. Een goed middel om te ervaren hoe het nu met mijn vaardigheden gesteld is, na een periode van 4 maanden. Veel oefenen met praktijkvoorbeelden en vooral ook de puntjes op de i zetten met 2 toptrainers.” Annerose, juni ‘16 (9)


“Een duidelijke cursus, waar veel uitgelegd wordt. De uitleg kan gelijk toegepast worden in de training. Fijn dat de deelnemer centraal staat en álles besproken kan worden”. Janice, mei ‘16 (9)


“Prima cursus waarbij je inzicht krijgt in je eigen doen en laten, toenemend zelfvertrouwen is daar het gevolg van. Érg leerzaam  en leuk om te doen. De trainers zijn erg goed! Veel ruimte voor eigen inbreng.” Sonja, apr ‘16 (9)


“Ferrie & Patrick zijn érg betrokken. Deze training was voor mij nét het duwtje in de rug om mij assertiever op te stellen.”  André, apr ‘16 (8)


“Ik vond de cursus erg leerzaam en toe te passen in de praktijk, zéér goede begeleiding!” Erma, apr ‘16 (9)


“Een erg intensieve training, die veel inzichten geeft en verduidelijking van je eigen gedachten brengt. Veel dank!!”

 Lisa, apr ‘16 (9)


“In de training Persoonlijk Leiderschap, heeft Ferrie mij bewust leren worden dat, wanneer jij jezelf maar ook een ander (her)kent en accepteert, je een stuk makkelijker, relaxter en positiever leeft. Je neemt hierdoor de leiding over je eigen leven in plaats van geleefd te worden.”  Diana, mrt ‘16 (9)


“Uitstekende training om “nee” te leren zeggen als het nodig is, zonder jezelf te verliezen.” Hulya, mrt ‘16 (9)


“Veel persoonlijke aandacht voor alle cursusisten.” Monique, mrt ‘16 (8)


“Zeer nuttige tips en tools gekregen om je communicatieve vaardigheden te verbeteren.” Dannie, jan ‘16 (9)


“Er wordt een spiegel voorgehouden door middel van vraagstelling / oefeningen. Je gaat op een andere manier naar jezelf kijken, je eigen kracht wordt zichtbaar.” Annerose, jan ‘16 (9)


“In het verleden stond ik erg sceptisch tegenover trainingen. Maar ik heb de training Persoonlijk Leiderschap en Effectiviteit als zeer positief ervaren. Ik kan het ook echt toepassen in mijn leven.” Charly, dec ‘15 (9)


“Interactieve training waarin goed op de individuele behoefte werd ingegaan. Praktisch ingestoken!” Manuela, dec ‘15 (9)


“De eerste dagen na de cursus gingen heel goed thuis. Daarna kwam de terugslag. Gelukkig was er meerdere keren gewezen op terugval en dat dat bij het proces hoort. Het ging behoorlijk diep, allerlei (oude) angsten kwamen boven. Ik heb ze toegelaten in het vertrouwen dat ik het aankon. En dat was zo. Daardoor zijn mijn man en ik dichter bij elkaar gekomen. Het blijft wel er aan werken elke dag, maar het lijkt nu meer van binnenuit te gaan. Bedankt Ferrie en Patrick.” Ellen, dec ‘15 (9)


“De training Controle Loslaten was een betekenisvolle en leerzame cursus. Het sluit aan op je persoonlijke ervaringen en leerpunten. Daarbij was er veel ruimte tot inbreng in een open en veilige omgeving.” Mieke, dec ‘15 (8)


“Na 2 dagen kan je alles goed met elkaar in verband brengen en inzichten krijgen. Vooral DISC vond ik erg interessant. Nu is het doen en anders doen dan ik gewent was.” Esmee, dec ‘15 (8)


“Ik heb de training alls zeer prettig ervaren. Ferrie en Patrick zijn heel fijn, behulpzaam en respectvol naar cursisten  toe. Kon me veilig voelen en mijn masker afzetten. Er was veel ruimte voor persoonlijke inbreng en verbeterpunten.” Elvira, dec ‘15 (10)


“Ik kon mezelf zijn. Ik ben ik en niet raar! Zeggen wat ik voel, vanuit mezelf. En niet denken: ik kwets een ander daarmee, dus zeg maar niets.” Wilma, dec. ‘15 (9)


“Hele fijne training. Er wordt goed naar de behoefte van de personen gekeken. Ik ben wel assertief, maar is door alle ervaringen naar de achtergrond geschoven. Dat is wat ik geleerd heb, heel nuttug en heel prettig om jezelf weer terug te vinden.” Desiree, dec. ‘15 (9)


“Ik ben blij dat ik aan deze training heb deelgenomen. Vooral de uitwisseling met andere deelnemers vond ik nuttig. Ook daar leer je van. Ik heb zeker handvatten meegekregen om mijn zelfvertrouwen te verbeteren en assertiever te zijn. De rest moet je toch zelf doen.” Inge, dec ‘15 (9)


“Inhoudelijke uitgebreide en persoonlijk intensieve training Persoonlijk Leiderschap, waar je nog lang stof tot nadenken aan overhoudt.” Alex, dec ‘15 (7)


“De tweedaagse cursus Loslaten was een betekenisvolle en leerzame cursus. Het sluit aan op je persoonlijke ervaringen en leerpunten. Daarbij was er veel ruimte tot inbreng in een open en veilige omgeving.” Mieke, nov ‘15 (8)


“De cursus was goed ingedeeld, dus effectief. Het was prettig om  in een kleine groep te werken. Verder is het leerzaam , hoe anderen ook  met o.a. De communicatie worstelen, werd daar toch door verrast. De respectvolle omgang van de begeleiders was zeer goed.” Henk, okt ‘15 (7)


“Er wordt aandachtig naar je geluisterd. Ze nemen de tijd voor alle onderwerpen, welke er worden behandeld. Ik ben, ook al door die twee korte dagen, erg rustig geworden. Ik luister nu naar de mensen, i.p.v. dat ik er doorheen begin te praten. Dankbaar dat i deze cursus heb mogen volgen.” Brigitte, okt ‘15 (8)


“Deze training heeft mij heel veel gebracht. Zo is mijn negatieve zelfbeeld een stuk positiever geworden en voel ik me vele malen beter. Dit heeft ook als zijn uitwerking naar mijn omgeving. Daarnaast heb ik geleerd hoe je, met name op de werkvloer, met bepaalde type mensen om kunt gaan / het beste kunt communiceren. Al met al heb ik veel handvatten toegereikt gekregen om positief naar mezelf te kijken en assertief te zijn, zonder mezelf te veranderen!” Laura, okt ‘15 (9)


“Deze training kan ik iedereen aanbevelen, ik voel me standvastiger, sta bewuster in het leven (echt met twee benen op de grond) en gelukkiger. Ik mag er ook zijn! Heel vaardig hoe Ferrie en Patrick de deelnemers zich in korte tijd volledig op hun gemak en vol vertrouwen de training kunnen laten volgen, het leek haast vanzelf te gaan.”  Tini, sept ‘15 (9)


“Ik heb het nodige geleerd en ga het nu in de praktijk brengen. Uitstekende training!” Christa, sept ‘15 (9)


“Alle onderdelen van de training waren interessant, informatief en verhelderend. Prettige duidelijke manier van coaching. Veel interesse en aandacht voor iedere deelnemer. BEDANKT!”  Marion, sept ‘15 (9)


“Zeer nuttige training. Veilige omgeving, trainers stralen rust en vertrouwen uit. Alle ruimte om jezelf te zijn, grote klasse! Ik kan het iedereen aanbevelen, je leert altijd iets. Dat kan niet anders!” Erik, sept ‘15 (9)


“Ik zag als een berg tegen deze dagen op, maar heb het als erg waardevol ervaren. Een hele fijne groep om alles mee te delen. Ik vond het erg indrukwekkend en heb nu handvatten om me alles eigen te maken! Ferrie en Patrick, hele fijne toegankelijke coaches, Top!” Diny, sept ‘15 (8)


“Je wordt aan het denken gezet, een spiegeltje voor gehouden, alles waar je over wilt praten kan gezegd worden. De sfeer is zeer open en door de trainers gelijk een vertrouwd en warm gevoel binnen de groep. 2 hele intensieve dagen, maar echt heel leerzaam! Gewoon 2 top dagen gehad.” Jacqueline, sept ‘15 (9)


“De training heeft me doen inzien dat bepaalde overtuigingen die ik heb, niet waar zijn. Ik heb nu het inzicht om die overtuigingen te herkennen en ze om te draaien. Zodat ik ECHT mezelf kan zijn. Ik vond het twee fijne en leerzame dagen.” Eline, juli ‘15 (9)


“Professionele trainers met oor en aandacht voor alle deelnemers, zeer tevreden!” Toine, juni ‘15 (9)


“Een veilige omgeving waarin veel respect en openheid heerste. Actieve houding van de Coaches”. Ria, mei ‘15 (9)


“Ik zag er enorm tegenop, maar het waren echt 2 heel bijzondere dagen waar je echt met jezelf bezig was.

Ik heb er veel van geleerd en ben nu (‘n paar weken later) op de goede weg. Ik kan meer hebben en merk dat ik

anders reageer dan voorheen.” Danielle, apr ‘15


“Vooral de persoonlijke aandacht vond ik geweldig. Ondanks het aantal deelnemers, hebben de trainers voor iedereen veel aandacht. Hierdoor zijn het voor mij 2 heel bijzonder goede dagen geweest.” Hanneke, apr ‘15 (8)


“Een heel goede training waar veel ruimte is voor interactie! De geleerde theorie wordt tijdens de training meteen in praktijk gebracht door aan de slag te gaan met jouw persoonlijke situatie. Dit zorgt voor veel praktische tips en dus bruikbare resultaten. Ik heb er veel positieve energie van gekregen en ben er direct mee aan de slag gegaan.” Judith, apr ‘15 (9)


“Ferrie en Patrick zijn zeer ervaren trainers. Ze creëren een veilige omgeving, zodat je je open kan stellen. Ze hebben heel veel handvatten meegegeven om het in de praktijk te brengen.” Sabine, apr ‘15 (9)


“Iedereen kwam op een goede manier aan het woord. Je wordt in je waarde gelaten. Ferrie en Patrick vullen elkaar goed aan. Er word zelfs nazorg geboden!” Piet, apr ‘15 (9)


“Twee heel bijzondere dagen. Voelde me erg veilig en vond het fijn dat de trainers voor alles open stonden. Heel veel handvatten gekregen om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Dat het niet volgens een lijstje gaat, maar dat er echt geluisterd wordt naar de inbreng van de cursisten. Heb er ontzettend veel positieve energie van gekregen. Ik heb onwijs veel aan de training gehad en ben jullie erg dankbaar.” Mirjam, apr ‘15 (8)


“Waardevolle training, die mede door de interactie met andere kandidaten leidt tot meer (zelf)inzicht.” Jan-Paul, mrt ‘15 (7)


“Leerzame training! Veel zelfkennis opgedaan. Goede sfeer!” Linda, mrt ‘15 (8)


“Twee leerzame dagen! Vooral de praktische tips om thuis toe te passen vond ik fijn. Patrick en Ferrie zijn erg benaderbaar en creëren een open sfeer in de groep en geven ruimte in gesprekken en tussen de verschillende onderdelen van de cursus. Ik kan deze cursus aanraden voor iedereen die wilt werken aan zijn of haar zelfvertrouwen! Ik heb er veel aan gehad.”

Maria, mrt ‘15 (8)


“Ik ging met lood in de schoenen naar deze training/coaching, maar het was ERG nuttig! Verhelderend, no-nonsense! Ik wil nogmaals bedanken voor alles!” Kevin, mrt ‘15 (9)


“Erg nuttige training. Het heeft mij weer meer inzicht gegeven in wat ik kan, waardoor mijn zelfvertrouwen en uitstraling ook verbeterd zijn.” Karien, mrt ‘15 (8)


“Tijdens deze training heb ik veel handvatten gekregen waarmee ik kan bouwen aan mijn zelfvertrouwen. De coaches besteden veel aandacht aan de individuele deelnemers.”Jordy, mrt ‘15 (9)


“Goede leerzame training. Veel praktische handvatten gekregen die ik direct kan toepassen in de praktijk en die gelijk werken”. Karlijn, feb. ‘15 (8)


“Door deze cursus heb ik een hele andere kijk op dingen gekregen, maar vooral ook op mezelf. Ik heb door deze cursus ingezien dat ik ook belangrijk ben en er zeker mag zijn. De oefeningen die we meekregen ga ik ook doorzetten, ze hebben nu al een goede invloed op mij. Ook mijn complimenten voor de coaches, die veel tijd voor iedereen nemen, en het niet afraffelen omdat er ook nog anderen zijn. De rustige manier hoe de coaches het brengen geeft een heel vertrouwd gevoel, waardoor je ook meer durft te vertellen en dus kunt gaan werken aan jezelf. Ik ben echt zeer tevreden en zal het anderen echt aanraden om ook eens die cursus te doen! Het waren 2 topdagen! Bedankt voor alles!” Mirna, feb. ‘15 (10)


“Ga zo door,ontzettend bedankt voor jullie hulp, inzet gewoon alles :-)” Annette, feb. ‘15 (10)


“Ferrie en Patrick vormen een uitstekend team in deze cursus. Zij laten niet alleen de cursist, maar ook elkaar de ruimte om te zijn en dat geeft de cursist het inzicht vanuit twee ooghoeken die elkaar sterk aanvullen. Ik vond het een grote plus dat jullie samen lesgaven en de manier waarop, rustig, alle tijd voor individuele wensen, voorzichtig maar toch ook mensen hun pad laten vinden, geweldig! Ik vond de cursus een echte eyeopener en zou ook graag mensen op deze manier willen helpen!”

Anja, jan. ‘15 (9)


“Prima cursus, losjes, toch heel leerzaam. Voor mij veel bevestigd. Bij twijfel, gewoon doen! (Ps. Geen aandelen hoor ;-) .” Linda, jan. ‘15 (8)


“Ik vond de training erg goed. Het heeft mij veel gebracht. Met name de oefeningen geven mij kracht en een ander inzicht in mijzelf.” Stefan, jan. ‘15 (9)


“De training heeft mij erg geholpen. Door de goede adviezen die ik heb gekregen, durf ik mezelf te laten zien. Een top training!

Ferrie en Patrick, bedankt. Ik ben heel erg tevreden.” Dina, jan. ‘15 (9)


“En toen, na de assertiviteitstraining.. Er is veel voor mij veranderd in positieve zin. In mijn werk wordt ik meer gewaardeerd en inmiddels heb ik ook de eerste assessment en interviews gehad voor een airline. Dit ging voor mijn gevoel erg goed! De arbeidsvoorwaarden gingen helemaal nergens over, dus ik heb dit vooral gebruikt om op toekomstige sollicitaties te oefenen. Overigens heb ik ook gezegd tegen de CEO in het interview dat ik de arbeidsvoorwaarden belachelijk vind, daarbij vooral denkend aan mijn eigen waarde. Iets waarbij we in de cursus ook veel bij hebben stil gestaan. Zoals je waarschijnlijk kunt merken heeft de cursus me veel positieve impulsen gegeven, bedankt daarvoor!” Willem, dec. ‘14 (via mail 18 jan ‘15)


“Dit was een zeer goede cursus! Ferrie & Patrick vullen elkaar goed aan. We hebben veel besproken en hebben veel gedaan.

Vooral ook de DISC, welk type je bent en hoe je met anderen om kunt gaan. Ik raad mensen deze cursus zeker aan. Jullie doen het top!” Marjolein, dec ‘14 (9)


“Fijn dat de groep klein is, zodat er voldoende persoonlijke aandacht aan iedereen gegeven wordt”. Heleen, dec ‘14 (7)


“Ik vond het een fijne en leerzame training.” Jeannette, dec ‘14 (8)


“Ferrie en Patrick bieden een gevarieerd programma met ruimte voor waar de groep behoefte aan hebben.

Hun aanpak straalt rust uit. De boodschap is krachtig door haar eenvoud: Handel en communiceer vanuit je missie zonder anderen te (ver)oordelen.” Hans, dec ‘14 (8)


“Ferrie en Patrick zijn zeer warme personen met veel empathie voor anderen, en kunnen dat goed overbrengen en hierdoor een veilige sfeer creëren, iets dat wat mij betreft het belangrijkste is in een dergelijke training.” Matthias, nov ‘14 (7)


“Heel waardevolle dagen. Ik vond alle onderdelen zeer nuttig. Het is een totaalpakket!” Tanja, nov ‘14 (8)


“Hele prettige training, waarbij deelnemers alle ruimte krijgen om persoonlijke situaties te bespreken. Na afloop heeft iedereen handvatten gekregen om in de praktijk te gebruiken. Zeker een aanrader!” Alejandra, okt ‘14 (10)


“Erg leerzame cursus. Ik zou zelfs nog een dag extra willen. De cursus was erg toegankelijk en vertrouwd. Prettig was de persoonlijke aandacht en de heldere uitleg. Ik zou deze cursus aan iedereen willen aanraden, want mij heeft het veel goeds gedaan”. Carmen, okt ‘14 (8)


“Een laagdrempelige training, waarbij je je gelijk thuis voelt en durft te delen met anderen. Erg veel geleerd in korte tijd!! Voor mij te kort misschien. Een terugkom-ochtend is wat mij betreft zeer gewenst! Laura, okt ‘14 (9)


“Hele fijne training, waarin ik veel vragen heb kunnen stellen en me op mijn gemak voelde”. Lianne, okt ‘14 (9)


“Dankzij de training ga ik dingen op een andere manier bekijken. Ik had veel herkenning.

Bedankt voor deze leerzame dagen!” Nienke, okt ‘14 (8)


“Ik heb een erg fijne ervaring gehad. Ferrie en Patrick nemen de tijd voor wat er voor jou speelt. En werken binnen de training ook individueel. Ze voelen goed aan wat werkt voor het moment. Ze vullen elkaar goed aan met ook de nodige humor.

Bedankt voor jullie hulp en aandacht. Ik heb veel van jullie geleerd!” Rosemarijn, okt ‘14 (9)


“Een training met twee zeer ervaren coaches en veel invulling die ze afstemmen op wat nodig is.” Nils, okt ‘14 (9)


“Veel persoonlijke aandacht. Prima training met prettige coaches!” Brenda, sept ‘14 (8)


“Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. Ferrie en Patrick kiezen voor een heel losse benadering en weten je in 2 dagen een spiegel voor te houden. Door hun werkwijze weten ze deelnemers bewust te laten worden van hun belemmerende overtuigingen en hoe dat hun gedrag beïnvloedt. Dit geeft het inzicht om je overtuigingen en gedrag tijdens en vooral na de cursus bij te stellen”. Klaas aug. ‘14 (8)


“De training is écht gericht op de deelnemers. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht”. Remco, juni ‘14 (9)


“Er wordt ingespeeld op de persoonlijke punten die je wil veranderen. Ik kijk terug op 2 leerzame dagen, waarmee ik nu verder kan”.  Marc, juni ‘14 (7)


“Mooi dat Ferrie en Patrick mij het inzicht hebben gegeven en ik vol vertrouwen de toekomst in kan gaan. Het waren 2 bijzondere dagen. Blij dat ik dit gedaan heb. Ik had dit niet willen missen en het is de  investering meer dan waard! Bedankt.”

Maarten, mei ‘14 (10)


Wat Ferrie en Patrick in 2 dagen tijd hebben gedaan en bereikt heb ik ervaren als zeer waardevol, bijzonder, leerzaam en interessant. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ik voelde me vanaf het eerste moment gelijk op mijn gemak. Door de training verkrijg je meer inzicht in jezelf en ik kan nu met vertrouwen de toekomst in. Ik mag er zijn!”  Yvette, mei ‘14 (10)


“De coaching van Ferrie en Patrick is super. Je voelt je bij binnenkomst al vrij snel op je gemak! Ook het zelf kunnen aangeven ‘tot hoe ver’ heb ik als heel prettig ervaren. Veel geleerd!” Stefan, apr.’14 (9)


“In de training zijn tools aan bod gekomen, die ik later in gesprekken heb kunnen toepassen. Negatieve gedachten zijn meer op de achtergrond en andere dingen zijn meer aan bod gekomen, door de simpele oefeningen en tips toe te passen. Mijn schouders voelen minder zwaar en mijn lichaam heeft zijn geest weet een beetje terug. Echt enorm bedankt!” Mirjam, mrt. ‘14 (9)


“Ik heb er écht iets aan gehad! Er was veel gelegenheid en aandacht voor verdieping en om je persoonlijke vragen te stellen. Fijn dat het niet zo’n grote groep was. Ik sta nu veel positiever en zelfverzekerder in het leven.” Bas, febr.’14 (8)


“Deze 2 dagen zijn voor mij een duidelijke stap geweest op weg naar meer zelfvertrouwen en assertiviteit, door mezelf beter te leren kennen. Al die referenties op de pagina lijken te mooi om waar te zijn, maar ze zijn écht waar!” Helen, febr.’14 (10)


“Respect, warmte, begrip, luisterend oor, motiverende tips, herkenning, verwantschap, steun, kracht, hulp, coaching, ruimte voor jezelf, ruimte voor elkaar, geduld, blik op de toekomst, geen zachte heelmeesters, aanbevelen, emotie, bijna vriendschap, en dat na 2 dagen… De titel van de training is misschien te summier. Je krijgt er meer voor terug! De dag er na, had ik gewoon het gevoel iedereen te missen. Zo intens was het. Een aanrader!” Dennis, febr. ‘14 (9)


“De training was heel intensief maar heel begrijpelijk. Ik heb hiermee een stuk gereedschap meegekregen, waarmee ik verder kan. Ik heb dit als heel positief ervaren. De trainer denkt echt mee en geeft aan iedere individuele deelnemer veel aandacht. Zeer integer!”. Willem febr. ‘14 (10)


“De 2-daagse training heb ik als bijzonder en waardevol ervaren. Heb veel inzichten gekregen, weet nu hoe het ‘werkt’, wat ik ‘fout’ deed en geloof weer in mijn eigen kracht. Voor mij is de training een levensverrijkende ervaring geweest. Ferrie en Patrick werken samen als communicerende vaten. Nogmaals bedankt en in het bijzonder Ferrie, met wie ik voorafgaand aan mijn aanmelding heb gebeld. Dat gesprek alleen al ervaarde ik als vertrouwd, warm en zeer bijzonder.

Dus voor wie twijfelt aan deelname, schroom niet om te bellen.” Davina, dec.’13 (10)


“Twee waardevolle dagen met coaches bij wie je je direct op je gemak voelt, in een fijne groep.

Dit was het steuntje in de rug dat ik nodig had!” Anneke, dec.’13 (8)


“Ik vond het heel fijn om serieus genomen te worden door de trainers in de blokkades die ik tegen kwam in het omgaan met anderen. Dat hielp mij om het naar buiten te brengen, het te erkennen en er meer inzicht in te krijgen. Ik werd ook erg erkend in wie ik in wezen ben, dat ik goed ben zoals ik ben. Dat er geen reden is om me anders te gedragen dan wie ik ben, om zo de goedkeuring te krijgen van anderen. Nog bedankt voor jullie meeleven, betrokkenheid, aanmoediging, inzicht en kennis.” Nel, dec.’13 (8)


“Ik ben zeer enthousiast over de training. Er werd veel persoonlijke aandacht besteed aan elke cursist. De meest voorkomende problemen werden zeer professioneel behandeld. Zeer confronterend en tegelijk leerzaam. Veel openheid en vertrouwen. Iedereen heeft al na de eerste dag vooruitgang geboekt. Het heeft zeer goed verder geholpen. Zeker om aan te raden! Ferrie en Patrick, bedankt voor jullie persoonlijke aandacht, een heel leerzame training. Ik ben er volkomen blij mee. Hierdoor sta ik zeker sterker in mijn schoenen en durf meer de confrontatie aan te gaan en “nee” te zeggen. Dankzij jullie kan ik beter voor mezelf zorgen! :-) Met dank”. Irena, dec.’13 (9)


“Ik kán het!! Met deze gedachte verliet ik na twee dagen een zeer goede cursus. Er is aandacht voor jezelf en voor de anderen. Op alle mogelijke manieren word je aan het denken gezet over je eigen handelen en over de manier waarop je in het leven staat. Zeer fijn is de rust en de tijd die er genomen wordt om elk persoon in de cursus tot zijn recht te laten komen en hierop in te spelen in onderwerpen die behandeld worden”. Jorine, dec ‘13 (10)


“Je krijgt in de training diverse modellen/methodes die je helpen om jezelf beter te leren kennen. Het heeft mij geholpen meer inzicht te krijgen in de gedachten en overtuigingen die mij in de weg zitten. “

Mijn ervaring is dat Ferrie en Patrick werken met veel betrokkenheid bij elke deelnemer.” Anne, dec.’13 (7)


“Ontzettend waardevol; voelt meer als 2-daagse coaching dan 2-daagse training - veel persoonlijke aandacht, flexibiliteit en respect door de ‘trainers’. Mooie combinatie van een beetje theorie met veel persoonlijke aandacht, ingaan op persoonlijk gedrag en gevoelens. Overall gevoel van serieus nemen en geen betutteling door trainers.” Sascha, nov.’13 (10)


“Tijdens de cursus was er veel persoonlijke aandacht. Dat heb ik als zeer prettig ervaren. Daardoor kon ik ook mijn eigen leerdoel kenbaar maken. Ik heb meer inzicht gekregen in wie ik ben en wat mijn behoeften en kwaliteiten zijn.”

Patricia, nov ‘13 (9)


“Ik voel weer de kracht in mezelf! Het was een hele stap, maar ben blij dat ik deelgenomen heb.

De veiligheid en de persoonlijke aandacht hebben veel voor me betekend.” Mirjam, aug.’13 (8)


“Zeer praktische dagen. Goed voor jezelf, goed om te zien hoe anderen het beleven. Zeer goede begeleiders”

Jacco, aug.’13 (8)


“Had ik dit maar eerder gedaan. Veel van opgestoken en het voelde heel veilig door de goede trainers” Emmely, juli’13 (8)


"Deze training heeft me dichter bij mezelf gebracht. Het heeft me doen inzien dat mijn zwakheid ook mijn kracht kan zijn.

Maar ook, dat de kracht in mezelf zit en ik het de ruimte moet geven om eruit te komen." Peter, juli ‘13 (8)


“De training ‘Zelfvertrouwen en assertiviteit’ heb ik als zeer verhelderend ervaren. De cursusleiders gaven van begin af aan een vertrouwd gevoel waar je alles kwijt kunt. Ik had voor mijzelf al wat verbeterpunten in gedachten en deze zijn door de training bevestigd en onderbouwd. Ik heb geleerd dat ik door betere communicatie mijn zelfvertrouwen en  mijn positie kan versterken”. Jos, juli ‘13 (7)


Ik vond het een heel waardevolle, mooie en pure training.. Ik vond jullie aanpak erg prettig. Ik voelde me al snel op mijn gemak, erg bijzonder! Veel eye openers voor mij.  Ik vond de mix erg goed. Goede balans tussen theorie en praktijk! Fijn dat het verder gaat dan alleen wat ‘assertiviteits-oefeningen’. Voelde mij erg op mijn gemak, fijne sfeer!” Dineke, apr.’13 (9)


“De trainers luisteren écht en onthouden de dingen die je verteld erg goed. Veel persoonlijke aandacht en interesse dus.

Ze gaan in op de praktijk en situaties die je als deelnemer noemt, maar laten de theorie hierachter zéker niet weg.”

Annemarie, apr.’13 (10)


“In een groepje samenwerken aan meer zelfvertrouwen en zelfontplooiing, werkt zeer motiverend en opbouwend.”

Gerrit, apr.’13 (7)


 “De training heeft mij concrete handvatten gegeven om om te gaan met mijn onzekerheid en hoe meer zelfvertrouwen en assertiviteit te krijgen.  Er is ruimschoots aandacht voor iedereen. De trainers springen in op issues die zich aandienen. Ze schakelen in hun manier van vertellen zodat het voor  ieder van de groep duidelijk is, ongeacht of je al veel trainingen hebt gedaan / boeken hebt gelezen / zelf inzicht hebt.

Middels de oefeningen  laten  ze je ervaren wat je maskers zijn, hoe je er mee omgaat en hoe je een patroon kunt doorbreken. De training heeft mij veel handvatten gebracht  die  mij gaan helpen mijn zelfvertrouwen te vergroten en te leven vanuit mijn eigen kracht”. Mariëlle, febr.’13 (10)


 “Zo goed, die ruimte voor 1 op 1 contact binnen het groepsproces. Kwaliteiten/valkuilen hebben mij veel inzicht gegeven”. Esther, febr.’13 (9)


“Ik begon met een steen op mijn maag aan de training en aan het eind van de training ging ik met een goed gevoel van opluchting en bevrijding  huiswaarts” Janny, feb’.’13 (8)


 “Fijn dat je alle ruimte krijgt om aan je zwakke kanten te werken”. Ayla, febr.’13 (7)


 “De oefeningen en de persoonlijke aandacht en veiligheid hebben mij het meest geboden”. Mariette, febr.’13 (7)


 “Fijne training, rust, leerzaam, gemoedelijke veilige sfeer. Veel geleerd en voel duidelijk de energie en kracht dat ik het kan”. Wendy, febr.’13 (7)


“Prettige training, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. De trainers zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt”

Tessa, febr.’13 (8)


“Ik heb de training als erg fijn ervaren. De coaches zijn duidelijk en geven je een vertrouwd en warm gevoel. Ik heb in deze training geleerd wat mijn kwaliteiten zijn en hoe kan ik deze nu extra benadrukken. Ik ging met een fijn en vooral een zeker gevoel naar huis”. Fenny, nov 2012


“Een goede en leerzame training in een rustige omgeving en kleine groep, waardoor veel persoonlijke aandacht en ruimte voor het aan bod komen van actuele thema’s waar de deelnemers tegen aan liepen. Hierdoor konden de geleerde vaardigheden vrijwel meteen in de praktijk gebracht worden. Dit maakt het levendig en heel nuttig! Hierbij twee trainers die goed op elkaar ingespeeld zijn en hierdoor de training soms een onverwachte wending konden geven. Al met al een echte aanrader!” Caroline, nov 2012


“Ik kwam als onzeker persoon binnen. Maar ik heb geleerd en voel dat ik er ook mag zijn. Bedankt!”. Ingrid, okt 2012


“Dit is een aanrader, zéker doen! Ik ben nu pas écht mezélf. Ik mag er Zijn! Dit voel ik nu ook. Ik loop met een opgeheven hoofd. Dankjewel voor de goede begeleiding”. Prieja, okt 2012


“Het individuele karakter van de training was erg goed. Je kreeg veel persoonlijke aandacht en perfecte hulp als je ergens mee zat of niet uit kwam!”. Sander, okt 2012


“Op een heel prettige, rustige en vooral veilige manier hebben de cursusleiders inzicht in jezelf gegeven, wat ook in de praktijk goed is toe te passen”. Elsemieke, okt 2012


“Zeer leerzame training. Ik heb in een veilige omgeving aan mijn zelfvertrouwen kunnen werken”. Arno, okt 2012


“Opent je ogen en geeft kijk, hoe je dingen anders kunt zien. Zeer leerzaam en nuttig”. Hans okt, 2012


“Professionele training waarin ruimte is voor zowel praktische zaken als de link naar achtergronden. Compliment voor de wijze waarop de coaches inspelen op individuele situaties waarbij de agenda voor de groepsonderwerpen niet uit het oog wordt verloren. Van mij zou de training langer mogen duren, bijvoorbeeld een derde trainingsdag. Beschouw dit als een compliment

voor de training en de goede sfeer.” Yvonne, mrt 2012


‘Ik vond het een leuke en absoluut leerzame training. De trainers vullen elkaar goed aan en er was een fijne vertrouwde sfeer.

 Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen waar het probleem vandaag komt en weet nu ook hoe ik het kan gaan oplossen.”  Danja, mrt 2012


“Ik heb het als zeer prettig ervaren, om op een zo vertrouwelijke manier met het onderwerp zelfvertrouwen / assertiviteit bezig te zijn en het met elkaar te kunnen delen. Uiteraard met dank aan beide trainers. Ik ben een mooie ervaring rijker!”.

Margina, mrt 2012


“De vraaggesprekken met de trainers, waarbij je veel persoonlijke aandacht krijgt  zelfs binnen de groep. Deze hebben mij veel inzicht gegeven. Een bijzondere ervaring”. Pim, mrt 2012


“De training speelt goed in op wat er nodig is en wat er opkomt op dat moment. De trainers hebben veel kennis in huis en wisselen elkaar goed af. Er wordt goed gekeken en geluisterd naar de individuele deelnemers” Nathalie, sept 2011


“Praktische, bruikbare training met aandacht voor alle persoonlijke facetten van de cursist” Hanke, sept 2011


“Ik heb in deze training goede punten te horen gekregen waarmee ik verder kan bouwen aan mijn zelfvertrouwen. De coaches besteden goed aandacht aan elke individuele deelnemer”  Freek, sept 2011


“Waardevolle inzichten, rust in mijn hoofd en waardering voor mezelf. De trainers zorgen voor openheid, eerlijkheid en veiligheid. Gedoseerde reflectie naar behoefte. Er lijkt iets in gang gezet, dat een sneeuwbaleffect veroorzaakt. Ik voel me versterkt.” Mieke, sept 2011


“Een training die zorgvuldig wordt opgebouwd en begeleid. Er wordt gezorgd voor een goede veiligheid en aandacht voor deelnemers en de processen. Er wordt op een goede manier de vinger op de zere plek gelegd. Ook is er ruimte voor datgene wat uit de groep naar voren komt. Veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Voor mensen die dichter bij zichzelf willen komen een aanrader.”  Joke, Voorjaar 2011


‘Ik had gehoopt op wat eye-openers waar ik over na kon denken. Maar ik voel écht wat anders in plaats van alleen maar iets om over na te denken. En dat geeft mij heel veel vertrouwen in de toekomst”. Kirsten, Juli 2011


‘Met de cursus Zelfvertrouwen leer je jezelf weer kennen en accepteren. Ferrie & Patrick weten je binnen een beperkt aantal dagen wakker te schudden en aan het denken te krijgen. Ze laten je vooral jezelf voelen en opnieuw ontdekken.”

Serge, Juli 2011


‘Twee dagen training gevolgd. Ik had vooraf geen verwachtingen. De punten die aangegeven werden op de site, spraken mij erg aan en kwamen allen aan bod. Twee ontzettend goede coaches, die oprecht aandacht en interesse in jouw als persoon hebben. Ze vullen elkaar goed aan. Heb veel geleerd en ga er vol goede moed en overtuiging mee aan de slag!.” Kim, Juli 2011


“Ik vond de workshop Authenticiteit en eigen kracht heel bijzonder omdat ik na die 2 dagen echt het gevoel had dat ik mijn doel en kracht weer terug heb gevonden. De workshop geeft veel positieve energie.” Marise, Voorjaar 2011


“Een warme sfeer, een veilig gevoel en in de 2 dagen ging ik heel subtiel tot mijn diepste laag, wat vervolgens leerzaam werd besproken door 2 coaches die elkaar naadloos aanvullen.” Gerdien, Voorjaar 2011


“Ik heb heel veel aan de 2 dagen Authenticiteit en eigen kracht gehad,  het leert je goed naar je zelf te kijken: je kan en bent meer dan je zelf soms denkt. Ik raad iedereen die onzeker is, aan om bij jullie de training te volgen.” Marjolein, Voorjaar 2011

 Laatst bijgewerkt: 11 mei ‘17Lees ook de recenties op Springest

Trainingen